IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
22:47 | 29 октомври 2016
Обновен: 09:59 | 25 април 2024

Хиляди със знамена в ръка пяха със Слави на "Орлов мост"

Мероприятието протече без инциденти, информираха от СДВР

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Dnes.bg


Хиляди хора се събраха на площад "Орлов мост" и по протежението на бул. "Цариградско шосе" за митинг-концерта в столицата, организиран от Инициативен комитет за провеждане на Национален референдум.
Безплатният концерт на Слави Трифонов започна малко след 19.00 ч. с мощна заря. Слави и "Ку-ку бенд" изпълниха патриотични песни.

Полицейското присъствие в района бе изключително засилено. Организаторът на събитието бе осигурил 140 служители, които са с обозначителни елеци и имат ангажимент по настаняване на гражданите, помощ и опазване на обществения ред, осигурени са и 60 доброволци от Столична община със същите задачи.

 

Мероприятието протече без инциденти. "Всичко по организацията и провеждането на концерта протича без проблеми и без инциденти", съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов пред "Фокус".

 

Група младежи във видимо нетрезво състояние са опитали да прескочат ограда на къща, за да стигнат до площад "Орлов мост" със скандирания: "Слави президент". Служители на охранителната фирма, ангажирана с реда по време на мероприятието и на СДВР, обаче възпрепятствали младежите.

На 22 пункта полицаите следиха да не се допускат хора с обемисти багажи и във видимо нетрезво състояние. Осигурени бяха още 3 пожарни автомобила, 3 медицински пункта и 5 линейки.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна