IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:45 | 12 май 2021
Обновен: 21:53 | 24 март 2024

Свидетел: Кристиан Николов е задрямал секунди преди да блъсне Милен Цветков

Според Георги Иванов колата се движела с около 70 - 80 км/ч

По материала работи: Ставри Таргов
Свидетел: Кристиан Николов е задрямал секунди преди да блъсне Милен Цветков

Секунди преди катастрофата с Милен Цветков, Кристиан Николов, подсъдим за инцидента, бил задрямал и с клюмнала глава зад волана. Това разказа пред софийския градски съд Георги Иванов - приятел на Николов.

Георги е един от преките свидетели на катастрофата, при която загина журналистът, тъй като се возел в колата с Кристиан и неговата приятелка Симона.

Георги Иванов си спомни, че секунди преди сблъска си гледал телефона, като с периферното си зрение видял, че наближават светофар, който свети в червено.

Именно тогава погледнал към Кристиан и видял, че той е задрямал и с клюмнала глава. Опитал се нещо да му каже, но в този момент се случила катастрофата. Според Георги Иванов колата, която Кристиан карал, се движела с около 70-80 км/ч.

Той твърди, че преди инцидента тримата с Николов и Симона не са употребявали алкохол и наркотици, но разказа, че Кристиан не се чувствал добре сутринта преди инцидента.

Иванов обясни още, че избягал от мястото на инцидента, защото баща му не знаел, че се е върнал от чужбина в България и затова не видял дали Кристиан и Симона помагат, защото бързал да избяга.

Младежът разказа още, че Кристиан пиел чай за успокоение, защото много се притеснявал преди изпит. В напитката имало съставката CBD, която се извлича от конопа и се продава свободно на пазара. Вечерта преди инцидента Кристиан казал, че ще си приготви от този чай.

Катастрофата стана на Великден миналата година, припомня "Нова".

Коментари

Новини Варна