IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:45 | 20 юни 2021
Обновен: 14:49 | 16 април 2024

Спипаха водач на бус за нелегален превоз до Западна Европа

Превозното средство е спряно от движение, отнета е и книжката на водача

По материала работи: Ставри Таргов
Спипаха водач на бус за нелегален превоз до Западна Европа

Стартираха разпоредените от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров специализирани проверки за нерегламентиран превоз на пътници в районите на летищата и граничните пунктове, съобщиха от Министерството на транспорта.

Служители на ИА "Автомобилна администрация" и ГД "Гранична полиция" проведоха съвместни проверки за нерегламентиран превоз на пътници на ГКПП "Калотина".

Проверени са общо 4 микробуса превозващи пътници. При проверката на един от микробусите 8+1 места е установено, че се извършва нерегламентиран превоз на 8 пътници за държава от Западна Европа.

Пред служители на Гранична полиция пътниците са потвърдили, че са заплатили за пътуването. Превозното средство е спряно от движение, като са свалени регистрационните табели и е отнето свидетелството за управление на водача.

Предстои да бъде уведомена съответната прокуратура, тъй като има данни за извършено престъпление по чл. 234г от НК, информира БНТ.

Коментари

Новини Варна