IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
11:45 | 23 юли 2021
Обновен: 17:08 | 28 март 2024

6 кучета убити по пътя за връх "Перелик"

Други две са починали заради тежки травми

По материала работи: Ставри Таргов
6 кучета убити по пътя за  връх "Перелик"

Шест кучета са намерени убити по пътя за връх "Перелик", съобщи полицията в Смолян. Други три са с травматични увреждания, едно от които е починало впоследствие, а друго е евтаназирано поради раните си.

Те са част от над 40 кучета, пуснати от неизвестен микробус, в района на помпената станция в подстъпите към върха. По някои от избитите животни има следи от удари от превозни средства. Други са били влачени с нещо. В района има кървави следи. Сигналът за избитите животни е подаден от доброволци.

Зоодоброволците успели да спасят няколко от малките кучета, за които ще полагат грижи. Животните били стресирани и от страх две от тях ухапали спасителите си.

Местопроизшествието е било посетено от криминалисти от полицията, които са извършили оглед. За изясняване на всички обстоятелства и факти, довели до смъртта на четириногите, е образувано досъдебно производство, съобщава 24 часа.

Коментари

Новини Варна