IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
09:30 | 27 юли 2021
Обновен: 10:49 | 21 април 2024

Черен понеделник: Катастрофи отнеха 7 живота, сред тях и на две деца

Черната статистика на МВР за броя на загиналите при инциденти по пътищата от началото на година нарасна до над 243 души

По материала работи: Ставри Таргов
Черен понеделник: Катастрофи отнеха 7 живота, сред тях и на две деца

7 души, сред които две деца на 5 и 6 години, изгубиха живота си при серия от тежки катастрофи в страната, станали за по-малко от 24 часа.

Така черната статистика на МВР за броя на загиналите при инциденти по пътищата от началото на година нарасна до над 243 души. Над 3780 пък са ранените за същия период.

В 17.40 ч. вчера на тел. 112 е подаден сигнал за катастрофа в пловдивското село Ръжево Конаре. 69-годишната шофьорка на лек автомобил "Ситроен", която е медицинска сестра в селото, е блъснала 5-годишно момче, което е починало на път за болница.

Според първоначалните информации, детето е играело на тротоара зад паркирания бус на семейството, когато внезапно е изскочило на платното. Водачката не е успяла да реагира.

На място са пристигнали полицейски екипи. На жената, управлявала автомобила, са били направени тестове за алкохол и наркотици с техническо средство, които са отрицателни. По делото се провеждат действия по разследване за установяване на причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие.

Извършени са оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са медицинска и автотехническа експертиза и други.

Три часа по-късно - около 21.20 ч. снощи, е получен сигнал за инцидент до симеоновградското село Пясъчево. Лек автомобил, управляван от 38-годишен мъж от Симеоновград е блъснал двуколесен самоходен мотокултиватор с прикачено към него самоделно ремарке, в което са пътували 51-годишна жена и двете й внучета - 6-годишно момиченце и 13-годишно момче. Самоходната машина е била управлявана от 59-годишния дядо на децата.

След удара бабата и двете й внучета са изхвърчали на десетки метри. 51-годишната жена е загинала на място, а 6-годишното момиченце е издъхнало часове по-късно в болницата в Стара Загора.

Шофьорът на мотокултиватора също е изгубил живота си при инцидента, а 13-годишният му внук е прегледан и освободен за домашно лечение с травми по тялото.

По случая е образувано досъдебно производство, като работата по случая продължава.

Мъж и жена загинаха на място при тежка катастрофа на главния път София-Варна край шуменските села Градище и Черенча. Пострадаха още трима души, които са откарани в МБАЛ - Шумен, без опасност за живота.

Сигнал за катастрофата е подаден вчера около 12:55 часа и към мястото веднага са изпратени екипи на полиция, пожарна и бърза помощ.

Лек автомобил "Пежо 307" с шуменска регистрация се е движел в посока Търговище - Шумен. На около 2,5 км преди разклона за село Градище става челен удар между колата и камиона, който е със софийска регистрация. След сблъсъка в тях се ударила трета кола - "Хюндай" с великотърновска регистрация.

На място умират мъжът и жената от пежото. В болница са водачът на ТИР-а - 66-годишен от врачанското село Кунино, който е с фрактура на десен крак, 63-годишният шофьор на хюндая, който е с фрактура на лява ръка и 60-годишната му съпруга, която е със счупена дясна ключица и лява ръка.

По същото време при сблъсък на пътя Приморско-Аркутино бяха ранени трима души. Катастрофата е станала между лек автомобил "Ауди" със старозагорска регистрация, управляван от 37-годишен мъж от Стара Загора и "Тойота" с шуменска регистрация, управлявана от 41-годишен шуменец.

След удара, колите са излезли от пътното платно и се блъснали в крайпътни дървета.

Пострадали са две жени, пътуващи в аудито и пътник от тойотата. Те са транспортирани в УМБАЛ-Бургас.

Два часа след катастрофата край Аркутино в крайпътна канавка по пътя между Карнобат и село Венец бе открито тялото на 52-годишен мотоциклетист от село Изворище, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Мъжът за последно бил забелязан в събота вечерта да излиза в мотора си "Сузуки". След издирване от близки и приятели тялото му е намерено. Вероятно се касае за самостоятелна катастрофа, при която мотоциклетистът е загубил живота си, уточниха от бургаската полиция, съобщава m.dir.bg.

Коментари

Новини Варна