IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
09:45 | 27 август 2021
Обновен: 01:42 | 24 април 2024

На прицел: полицейските камери – гърмят по тях, чупят и стъклата им

Някои дори ги блъскат с колите си

По материала работи: Ставри Таргов
На прицел: полицейските камери – гърмят по тях, чупят и стъклата им

Вандали умишлено повреждат или изцяло унищожават стационарните полицейски камери за контрол на скоростта, разположени на територията на Великотърновска област.

В повечето случаи хулиганите чупят стъклата на камерите с камъни или пък ги шарят със спрейове, за да не могат устройствата да заснемат нарушителите на пътя. В един от случаите неизвестен шофьор, по невнимание или нарочно е блъснал камерата на главния път София – Варна, в района на разклона за Момин сбор и тя е изкривена така, че да не може да заснема случващото се на пътното платно.

По друга от камерите, разположена на същия главен път, но на разклона за село Джулюница, пък е стреляно с истинско огнестрелно оръжие. След стрелбата уредът временно е извън строя и не е ясно докога няма да работи.

От полицията във Велико Търново съобщават, че от началото на годината са издадени общо 21 887 фиша за превишена скорост. Най-високата засечена скорост по пътищата на областта е 157 км/ч. при ограничение от 90 км./ч., съобщава "Монитор".

Коментари

Новини Варна