IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
13:30 | 9 септември 2021
Обновен: 03:05 | 20 април 2024

Обвиненият за заплаха за убийство към Ива Митева не се яви в съда

По-късно стана ясно, че мъжът е бил задържан от ГДБОП - Стара Загора, още вчера

По материала работи: Ставри Таргов
Обвиненият за заплаха за убийство към Ива Митева не се яви в съда

Любомир Яков - мъжът, който отправи заплаха за убийство към председателя на Народното събрание Ива Митева, не се появи в съда за днешното заседание по делото. Затова първоначално състав на Софийския градски съд реши да отложи хода на делото, докато не се установи къде се намира 26-годишният обвиняем.

По-късно стана ясно, че мъжът е бил задържан от ГДБОП - Стара Загора, още вчера. Проверено било и психичното му състояние, като не е установено той да страда от психично разстройство. С оглед тези обстоятелства и след като стана ясно, че Яков е задържан, съдът разпореди обвиняемият да бъде конвоиран до София, където мярката му да се гледа в негово присъствие.

„Мога да предполагам, че след като е бил освободен, е тръгнал към село Красново (където трябваше да остане под домашен арест, бел.ред.). Той разполагаше с 13 лева и най-вероятно е пътувал с тази сума”, коментира служебният му адвокат Боримир Цанов.

По думите на защитника имейлът със заплахата срещу Митева е бил кратък. Изпратен е от компютърен клуб, вероятно пак в Стара Загора. Според адвокат Цанов срещу обвиняемия е упражнено физическо насилие от полицаи. Не стана ясно обаче къде и кога, съобщава "Нова".

Коментари

Новини Варна