IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
14:45 | 23 ноември 2021
Обновен: 01:18 | 28 март 2024

Предната дясна гума на автобуса е ударила знак, смята един от първите на мястото на инцидента

Най-малката жертва е едва на 4 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Бойко Кичуков

Снимка Бойко Кичуков

Гледка, която не е за описване. Това вижда един от първите, пристигнали на мястото на катастрофата на магистрала „Струма”. Васко Пиргов е от областната администрация на Перник. Той е събуден рано сутринта и пратен към мястото. Преди него са били само полицията и пожарната.

„Според мен грешката е на шофьора. Предната дясна гума е ударила знак, който е изхвърлен на 45 метра. Има около десетина колчета, където е набодена предна дясна дума. Оттам трагедията става необратима. Има разлив на гориво”, обясни Пиргов.

По думите му още когато е тръгнал към мястото, излизайки на магистрала „Струма”, спира на бензиностанция. Оказва се, че автобусът е спирал за тоалетна именно там.

„Изключваме, че водачът е заспал. От бензиностанцията до самото място е около 20 минути. Предполагам, че е объркал пътя, навил е рязко волана, забива предната гума в знака и оттам става трагедията. Автобусът се е запалил от предната страна. Тези, които са били отзад, са счупили задно стъкло и са избягали”, обясни Пиргов.

Най-малкият пътник в катастрофиралия македонски автобус е бил на 4 г. Това съобщава БГНЕС. Става въпрос за дете, родено през 2017 г.

Най-възрастният пътник е на 63 години. От информацията, с която разполага БГНЕС, по-голямата част от пътуващите са родени между 1971 и 2004 г.

При тежката катастрофа тази нощ на магистрала „Струма” загинаха 45 души, а седем други бяха ранени, съобщава Нова.

Коментари

Новини Варна