IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
09:00 | 17 декември 2021
Обновен: 00:05 | 19 април 2024

Убиецът от Разград, разчленил жена си: Демон зад библейска външност!

Мексиканецът е извършвал насилие над жени и в други европейски държави

По материала работи: Ставри Таргов
Убиецът от Разград, разчленил жена си: Демон зад библейска външност!

"Зъл демон зад библейска външност." Така окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров охарактеризира задържания за убийството на 40-годишната Силвия в Разград неин съпруг Пабло Санчес в четвъртък по обяд.

44-годишният мексиканец с паспорт на Кралство Испания по същото време беше на разпит и към този момент полицията и прокуратурата нямаха представа за мотивите, които са накарали Санчес да извърши такова тежко престъпление.

Криминалистите обаче имали информация, че мексиканецът е извършвал насилие над жени и в други европейски държави, а потвърждение на това се чакало по линия на международния полицейски обмен.

Силвия изчезнала в събота, а в понеделник родителите и я обявили за издирване. В търсенето и се включили доброволци и горски служители. В нощта срещу четвъртък на четири места по пътя между Разград и гара Разград били намерени разчленени човешки останки, които се оказали на издирваната жена.

Към съпруга на жертвата паднали и първоначалните подозрения. Той обаче се защитил с алиби, че е бил на други места в предполагаемия момент на изчезването и убийството на жена му.

В разследването на разградските криминалисти се включили и техни колеги от ГДНП. Ключът към убиеца се оказали камери за видеонаблюдение в Разград, които разклатили алибито на Санчес.

Видеокамерите го заковали, че лъже. След като разбрал за камерите мексиканецът се пречупил и започнал да сипе признания и да помага на полицията, за да облекчи положението си.

В ранния следобед в четвъртък брифинг по случая дадоха директорът на ОДМВР в Разград Диян Минков и окръжният прокурор Тихомир Тодоров, но към часа на тяхното изявление със Санчес се провеждаха все още разпити и полицията не разполагаше с информация за мотивите за самото убийство.

Според окръжния прокурор Тодоров задържаният е мексиканец по произход, но натурализиран испански гражданин и за задържането му ще бъде уведомено посолството на Кралство Испания.

Според обвинител номер 1 на Разградския съдебен район Пабло Санчес бил високо ерудирана личност, завършил бил икономика в Мексико Сити, работел на висока позиция на летището в Тенерифе, знаел пет езика, с богата обща култура. „Но загуби борбата с разградските криминалисти.“

Убийството е извършено в апартамента, в който живеело петчленното семейство на убиеца и жертвата в бл. „Трапезица“ в Разград. В момента на убийството в жилището са били и трите им деца – на 5, 8 и 16 години, но от прокуратурата не коментираха дали децата са разбрали какво се случва. В деня на разкриване на убийството най-голямото от децата имало рожден ден.

Според първоначалната информация, която имат българските криминалисти, Санчес е извършвал насилие над жени и в други европейски държави, но подробности за това се очаквали от международния обмен на полицейска информация.

Бързото разкриване на престъплението е лишило Пабло Санчес от възможността да напусне страната сам или заедно с децата към Тенерифе или да се укрие в 15-милионния Мексико сити, съобщава "Монитор".

Коментари

Новини Варна