IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
09:45 | 18 май 2022
Обновен: 14:03 | 14 март 2024

Версията за стрелбата: Футболни страсти, бабаитлък с шамари и куршуми

Това не е първият скандал с Георги Йомов

По материала работи: Ставри Таргов
Версията за стрелбата: Футболни страсти, бабаитлък с шамари и куршуми

Футболистът Георги Йомов и певицата Ариа са двойка СНИМКА: ИНСТАГРАМ

С двама простреляни мъже завърши среща със стари врагове на футболиста на ЦСКА - София Георги Йомов и брат му Тодор.

Конфликтът между двете компании, който бил дългогодишен и на битова основа, избухнал на бензиностанция на околовръстното шосе в София. До понеделник вечерта от време на време се стигало до препирни между двете групи, но никога до физическо насилие. След поредна ескалация на напрежението обаче компаниите си уговорили среща на бензиностанцията, сочат първоначалните данни.

Георги Йомов бил там с брат си. Другата група - доста по-голяма, ступала двамата братя, които отнесли по няколко шамара. Затова Йомов се уплашил и се обадил по телефона на баща си Цецко.

Родителят тръгнал веднага към мястото, но взел и пистолета си. Когато

видял
превъзходството
на другата
компания,
извадил
оръжието

Стрелял по 36-годишния Иван Петров и 10-години по-младия му приятел Марио Вълчев. След това избягал заедно със синовете си. За по-малко от 5 минути на място пристигнали полицаи.

Те заварили Иван с огнестрелни рани в двете бедра. Мъжът губел много кръв, имало опасност да умре. Затова те спрели кръвотечението с колан. Марио имал само една рана и бил по-добре.

Около минута след полицаите на място дошли и линейки. Те откарали двамата мъже във Военномедицинска академия.

Лекарите установили, че единият куршум е влязъл в крака на Иван и е излязъл. Другият изпаднал при свалянето на панталона на мъжа, който веднага бил опериран. Той вече е контактен, криминалистите са го разпитали.

Марио имал огнестрелна разкъсна рана около 7-8 см. Бил зашит, разпитан и освободен.

Междувременно на място криминалистите иззели записи от камери. Там открили и 3 гилзи и 1 патрон 9 мм, марка “GFL Люгер”. На място се появила и певицата Мария Цветкова - Ариа, която е приятелка на Йомов.

Полицаите я разпитали, а тя отричала да е присъствала на стрелбата. Самият Йомов пък бе цитиран от сайта на отбора си ЦСКА - София вечерта след стрелбата, че не е бил на местопроизшествието.

“Вкъщи съм, жив и здрав.
Нямам нищо
общо със
случилото се.
Дадох колата
на брат си”,

се казва в съобщението.

Въпреки че пред отбора твърдял, че не е бил на място, Йомов бил задържан в кв. “Република” и обяснил на полицаите, че е присъствал на стрелбата. Посочил, че с брат му Тодор били нападнати и се обадил на баща си.

Футболистът на ЦСКА е пуснат от СДВР, след като бе разпитан по случая.

Тодор и бащата се предадоха в столичната полиция около 14 ч във вторник. Отишли и с пистолета, който бил законно притежаван. Обяснили, че братята Йомови били нападнати и затова се защитили.

Посочили, че от другата компания започнали да се подиграват на Георги след загубения финал за Купата на България срещу “Левски”. ЦСКА - София падна с 1:0, а Йомов бе най-добрият играч на армейците. Това бил и поводът за срещата.

От другата
компания
отричали да са
обиждали играча

и обяснили, че от години имат конфликт на битова основа със семейството му. Неволни свидетели пък помислили, че двете компании искали да си спретнат гонка, защото били със скъпи и мощни коли.

Йомов коментира случката и в инстаграм профила си. “Всичко, което излезе тази вечер по сайтовете, няма общо с истината. И нямам нищо общо!!!”, написа крилото. Гаджето му Ариа също писа в инстаграм, че не е била на мястото. По данни на “24 часа” тя е била там, но по-късно, за да прибере колата на приятеля си. Въпреки това криминалистите разпитали бившата Мис Плеймейт.

Това не е първият скандал с Йомов. Преди години той вилня на летището във Франкфурт. Дори футболната му кариера е изпълнена с противоречиви моменти.

24-годишното крило е внук на легендата на “Левски” Тодор Барзов. Юноша е на “сините”. Тръгва си от тях със скандал и плаща 37 хил. лв., за да откупи правата си. Подписва със “Славия”, където се подвизава до лятото на 2020 година.

Тогава “белите” го продават на ЦСКА - София за 300 000 евро. Негов пръв приятел е синът на легендата на “Левски” Даниел Боримиров - Алекс. Двамата са бивши съотборници в “Славия” и често може да бъдат забелязани из София с мощни джипове.
 

Футболистът вилня с мотокар на летището във Франкфурт

Още през 2018 г. Георги Йомов попадна във вестникарските заглавия, след като вилня с мотокар на летище в Германия и се подиграваше на хора там.
По това време Йомов бе младежки национал. Тимът бе паднал унизително с 1:0 от Люксембург. Вместо да се засрамят, младежът и приятелите му Наско Милев и Венцислав Керчев го обърнали на купон.

Взели оставен без надзор мотокар и се качили на него. Решили и да снимат геройството. На видеото се вижда как се возят, подсвиркват и викат по случайни възрастни хора. “Мърдайте. Ей, риза, старши”.

Впоследствие тримата бяха привикани в БФС за обяснения, а след това и наказани дисциплинарно. Йомов и останалите се извиниха публично за постъпката си. Два месеца след случката той коментира: “Не искам да кажа нищо по повод случката от летището във Франкфурт. Изобщо не искам да коментирам. Изкараха го така, сякаш сме убили някого”, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна