IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:00 | 29 май 2022
Обновен: 21:16 | 27 март 2024

Предлагали подкупи на шефа на БАХБ за граничния контрол

На ГКПП „Капитан Андреево” тече проверка

По материала работи: Ставри Таргов
Предлагали подкупи на шефа на БАХБ за граничния контрол

На ГКПП „Капитан Андреево” тече проверка от ДАНС и МВР. Акцията е заради това, че фирмата, която до скоро правеше изследванията на плодовете и зеленчуците, преди няколко часа е подала документи за обработка на камион, който реално е минал границата преди една седмица и вече е в Германия. Това обяви в ефира на NOVA депутатът от „Продължаваме Промяната” Константин Бачийски.

„Бивш депутат е предложил първия подкуп на шефа на БАБХ. Имало е натиск промените, които е трябвало да се случат на ГКПП „Капитан Андреево”, да не се осъществят. Впоследствие е направен опит за втори подкуп. Били са предлагани 6 млн. лева на година“, заяви още Константин Бачийски. Според него е имало натиск промените, които трябва да се случат на границата, да не се случват.

„На 31 декември 2021 г. е подписан новият договор с бившия служител на фирмата, която е извършвала дейността. След като новият директор на БАБХ е влязъл в сила, старият подписва договор навръх Нова година. Няколко дни след това на шефа на БАБХ е предложен подкуп в особено големи размери”, коментира Бачийски.

Припомняме, че от 20 май лабораторният контрол на влизащите през пункта камиони премина в държавни ръце. Това стана причина за опашки от хладилни камиони, тъй като пробите се пращат до централната лаборатория на БАБХ в столицата. Преди дни на пункта бе зам.-земеделският министър Иван Христанов, който заяви, че преходният период ще отнеме 2-3 дни, пише "Стандарт".

Коментари

Новини Варна