IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
14:00 | 31 юли 2022
Обновен: 15:58 | 18 април 2024

Взрив в складове със стари боеприпаси стресна Карнобат

Няма жертви

По материала работи: Ставри Таргов
Взрив в складове със стари боеприпаси стресна Карнобат

Взрив в складове за боеприпаси с отпаднала необходимост край Карнобат тази сутрин вдигна властите на крак. Няма жертви и пострадали.

Складовете на „Емко“ се намират на територията на бившите военни поделения, местността е известна като „Погребите“. Площта е около 220 дка. 

„Към момента има само тлеене на определени огнища на мястото“, каза зам.-кметът на града Стефка Иванова.

Пожарната чака 2 дрона, които ще огледат мястото отгоре. Има технологично време, което трябва да мине, за да се влезе на място и да се направи оглед за щетите.

„Към 4 ч. сутринта е избухнал пожар с лек взрив преди това. Какво точно е станало – това е в компетенцията на разследващите органи. Съгласно правилата, по-рано от 24 часа никой няма достъп до мястото, където се е случило.

Това са складове, в които се съхраняват боеприпаси с отпаднала фирмена необходимост, на които не е решена съдбата – дали да бъдат унищожени или преработени“, каза за bTV оръжейният производител и собстнеки на „Емко“ Емилиян Гебрев.

По информация от кмета на Карнобат Георги Димитров това е първият подобен инцидент в тези складове.

Двама са обвинени за взривовете край Петолъчката

Точно преди 10 години – 5 юни 2012 г., взрив в складова база за утилизация на боеприпаси на Петолъчката взе жертви, имаше и десетки ранени.

Коментари

Новини Варна