IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
11:40 | 22 ноември 2022
Обновен: 23:47 | 25 април 2024

Колата на жандармерията не е препречвала пътя на буса с мигрантите

Гонката е продължила близо 50 км

По материала работи: Ставри Таргов
Колата на жандармерията не е препречвала пътя на буса с мигрантите

Близо 50 км е бил преследван бусът с мигрантите, преди да стане тежкия инцидент на Околовръстното шосе в столицата. Това стана ясно от думите на представители на прокуратурата и МВР, които дойдоха на мястото.

От МВР опровергаха първоначалната информация, че става въпрос за опит на микробуса да спре на място буса с мигранти. Според директора на столичната полиция старши комисар Калоян Милтенов, микробусът с тримата полицаи е бил встрани от пътя, а само един от тях е бил вътре по време на удря - 51-годишният полицай, който е най-тежко пострадал:

"Преследван е един микробус, който не се е подчинил на сигнал за спиране. Вследствие на преследването е ударен наш бус, който е чакал отстрани да се включи в преследването. Не са имали лента за спиране, но не са препречили пътното движение, били са на безопасно място спрели, за да се включат в преследването. Текат процесуално следствени действия".

Мигрантите в микробуса са били общо 12 и са сирийци. В момента ги разпитват с преводачи, за да се изясни цялата ситуация, каза градският прокурор на София Илиана Кирилова:

"Разпитват се мигрантите, разпитват се лица, настанени в болница, търсят се преводачи. Проверява се откъде са минали. 12 са засега според нас, мигрантите".

Частта от околовръстното шосе остава затворена заради разследването, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна