IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
09:20 | 30 януари 2023
Обновен: 10:13 | 25 април 2024

Урокът по математика върви полят с ракия и секс. Арестуваха учител

Разследващите проверяват дали той наистина е имал връзка с 14-годишната си ученичка

По материала работи: Ставри Таргов
Урокът по математика върви полят с ракия и секс. Арестуваха учител

Учителят е преподавал в СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Асеновград

39-годишният учител по математика от Асеновград Атанас Басмаджиев предлагал ракия на децата и редовно си говорил за секс с тях. Това каза пред “24 часа” бащата на 14-годишното момиче, което имало връзка с преподавателя по собствените му думи.

След като е говорил с полицията, родителят решил да провери допълнително телефона на дъщеря си и попаднал на група, в която Басмаджиев и ученици, с които ходил на лагер в Приморско, си пишат. Според бащата всички там, с изключение на педагога, са на 15 години.

В чата, който е от август 2022 г., се вижда как преподавателят открито разговаря за с*кс с децата, предлага да ги почерпи с алкохол, а когато една от ученичките пише, че е взел момичетата за мезе, той отговаря с “харесал съм ги за асеновградски булки”. В друга ситуация учителят директно пита дете от Раковски дали в града имат с*кс инструктори.

По-надолу в скандалния чат Атанас Басмаджиев пита няколко от момчетата в групата дали искат да изкарат лесни пари. Момчетата искат да знаят за какво става въпрос и преподавателят им праща скрийншот с предложение за снимки в еротичен филм срещу 8000 лв., което е получил от друг фейсбук профил.

След това педагог и ученици се смеят заедно.

“Какъв учител е тоя, как не са го разбрали толкова време какво прави”, пита бащата на момичето, признало за твърде близки контакти с Басмаджиев. Той научил за случващото се на 18 януари, когато се прибрал от чужбина, и веднага отишъл при директорката на училището, в което преподавал 39-годишният мъж.

“Тя ми каза, че това били само твърдения. Дъщеря ми и господинът отричали и нямало доказателства”, заяви родителят.

Самата директорка Мая Краева е подала сигнала до полицията, след който беше арестуван учителят, напуснал СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Асеновград още преди да се разрази скандалът.

Атанас Басмаджиев беше задържан от полицията на 26 януари. Разследващите проверяват дали той наистина е имал връзка с 14-годишната си ученичка.

Според бащата момичето вече е разпитано и кореспонденцията между двамата е предадена на разследващите. “Ще принтирам тези чатове и още утре ще ги занеса в полицията.

Не може да му се размине просто така. Аз съм на 48 години, не мога да си представя как може да правиш такива неща с деца”, каза още притесненият родител. По негова информация преподавателят е задържан за 72 часа.

Както “24 часа” вече писа, в петък беше образувано досъдебно производство за блудство по случая с Атанас Басмаджиев. Тогава адвокатът на семейството на ученичката обясни, че няма да повдигат граждански иск, а искат просто да получат справедливост.

"Няма да крия какво съм научил. Днес е моята дъщеря, утре ще е някоя друга. Този трябва да бъде спрян. За мен той не е човек", заяви 48-годишният родител.
 

Коментари

Новини Варна