IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Крими
14:20 | 17 ноември 2023
Обновен: 11:32 | 8 май 2024

33-ма са задържани след снощните протести в центъра на София

Столичната дирекция издирва виновните за вандалските действия, сред тях фенове на столични, варненски и пловдивски отбори

По материала работи: Ставри Таргов
33-ма са задържани след снощните протести в центъра на София

Снимка "Телеграф"

Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат имущество в центъра, на която и да е столица. Ако не бяхме приложили реципрочни действия, щяха да пострадат много невинни граждани и журналисти.

Това заяви на брифинг тази сутрин директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов, цитиран от БНР.

33-ма са задържаните след снощните протести в района около Националния стадион “Васил Левски” и Министерството на спорта, докато на стадиона пред празни трибуна България игра с Унгария.

Сред задържаните има и непълнолетни. Част от арестуваните са задържани за увреждане на общинско и частно имущество, трима - за запалване на микробус.

Столичната дирекция издирва виновните за вандалските действия, сред тях фенове на столични, варненски и пловдивски отбори. Част от провокаторите – ултраси, са задържани.

Представителите на СДВР са категорични, че ако не са били предприети действия с водно оръдие и сила, е можело да се стигне и до жертви. "Градът щеше да пламне", казаха от столичната полиция.

33-ма са пострадалите полицаи при снощния протест на футболните фенове снощи, предаде БНР.

Протестиращите демонстрираха безпрецедентна агресия, каза заместник-директорът на СДВР Стефан Иванов.

Той продължи, че протестиращите футболни агитки са застрашили живота и здравето не само на полицейските служители, но и на самите тях. Предупредихме ги многократно да прекратят нарушаването на обществения ред, допълни Иванов.

Сред феновете, предизвикали безредиците в София, е имало такива от варненските клубове "Спартак" и "Черно море", пловдивските "Локомотив" и "Ботев", както и на "Левски" и ЦСКА, съобщи снощи заместник-директорът на СДВР Стефан Иванов.

На площад “Свобода” в Добрич снощи се е събрала тълпа от футболни фенове, които са изразили недоволството си от управлението на Българския футбол през последните 18 години. Футболните запалянковци са запалили димки, а някои са хвърлили и оглушителни пиратки, съобщиха от pronewsdobrich.bg.

Коментари

Новини Варна