IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
08:10 | 8 май 2014
Обновен: 10:56 | 19 май 2024

Двама са в критично състояние след удара между влак и камион

Двама са в критично състояние след удара между влак и камион

По материала работи: Златина Добрева
Двама са в критично състояние след удара между влак и камион

Възстановено е движението на влаковете по линията Пловдив – София в района от Септември до Белово, съобщиха от НКЖИ.
Още в 22.40 ч. снощи движението по единия релсов път бе възстановено, а след вдигането и изтеглянето на дерайлиралата мотриса, се започна работа и по другия. Неговото движение беше възстановено в 5.25 ч.
Районът в междугарието Белово - Септември беше затворен вчера следобед, след като товарен камион предприе забранено преминаване през жп прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация със звуков и светлинен сигнал, припомня dnes.bg. Вследствие на удара сериозно пострадаха шестима души, като критично остава състоянието на двама от тях. Всички пострадали са настанени в болницата в Пазарджик.
С опасност за живота е 62-годишна жена от пазарджишкото село Ковачево, която е с тежка черепно-мозъчна травма. С тежка мозъчна контузия е и 37-годишен мъж от Пловдив, също пътувал във влака, съобщава Нова телевизия. Най-вероятно хората в мотрисата са пострадали от летящите метални оси, които е превозвал камионът.
От НКЖИ отново призоваваха водачите на МПС да спазват правилата при пресичане на жп прелез, за да бъдат избегнати подобни инциденти. С подобни неадекватни действия от страна на шофьорите, се нарушават сигурността и безопасността на пътниците на железопътния транспорт, отчитат от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Коментари

Новини Варна