IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
10:26 | 12 септември 2014
Обновен: 06:54 | 14 април 2024

Полицаят, сгазил бебето в Крушевец, остава в ареста

Полицаят, сгазил бебето в Крушевец, остава в ареста

По материала работи: Златина Добрева
Полицаят, сгазил бебето в Крушевец, остава в ареста

Костадин Стоянов, граничният полицай, който вчера уби с колата си 11-месечно бебе в Крушевец, остава в ареста. Прокуратурата удължи задържането му до 72 часа, съобщи БНР. Обвинението срещу Стоянов е за причиняване на смърт по непредпазливост, наказанието за което е от 3 до 10 г. затвор.
Вчера граничният полицай не успя да вземе завой по главния път Малко Тръново – Бургас, влезе в насрещното и се качи на тротоара в центъра на Крушевец. Там помете детска количка, в която на място загина 11-месечната Красимира. Проверка с дрегер показа, че в кръвта на полицая има 0,63 промила алкохол.
Все още не е готова кръвната проба. На граничния полицай е назначен и анализ за наркотици, който ще бъде направен в столична лаборатория, пише dnes.bg.
Прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за Стоянов.
Срещу него е образувано и дисциплинарно производство за предизвикване на катастрофа след употреба на алкохол.
Междувременно родителите и близки на убитото бебе блокираха преди обяд международния път Малко Търново-Бургас. Майката и бащата на детето поискаха доживотна присъда без право на замяна за граничния полицай.
Майката Нонка обясни, че протестът е насочен и срещу "войната" по пътищата, която взема все повече жертви. Близките на убитата Красимира поискаха още в селото, през което минава международният път, да бъдат поставени "легнали полицаи", които да ограничат скоростта на минаващите коли.

Коментари

Новини Варна