IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
12:10 | 13 септември 2014
Обновен: 07:16 | 20 април 2024

Шофьор с 2.1 промила предизвика катастрофа край Благоевград

Шофьор с 2.1 промила предизвика катастрофа край Благоевград

По материала работи: Златина Добрева
Шофьор с 2.1 промила предизвика катастрофа край Благоевград

Пиян 40-годишен мъж предизвика катастрофа на главен път Е-79 край Благоевград. Сигналът за автопроизшествието е подаден малко преди 10 часа тази сутрин от Е-79 в района на квартал "Грамада".
Движещият се в посока Бело поле лек автомобил "Опел Вектра" е блъснат отзад от рено "Туинго". Произшествието е станало малко след бензиностанцията на прав участък в лявата лента на еднопосочния главен път. "Движехме с 80 км/час в лявата лента, когато отзад ни удари реното. Значи е карало минимум със 110 км/час", обясниха пред БГНЕС водачът и спътникът на ударения отзад опел. За щастие ударът е попаднал вдясно, на сантиметри от газовата бутилка, която била пълна догоре.
Пробата с полевия тест отчела 2.10 промила алкохол в издишвания от водача на реното въздух. На водача В. П., на 40 г. от Благоевград, му е взета и кръвна проба в ЦСМП. Той ще бъде задържан в ареста на Второ РУП за 24 часа заради шофиране с над 1.2 промила алкохол.
Любопитно е, че нанесените щети на реното са по-малки от тези на ударения от него опел. Двата автомобила са изтеглени на банкета и не пречат на трафика по Е-79.

Коментари

Новини Варна