IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
12:31 | 14 септември 2014
Обновен: 09:04 | 24 април 2024

Задържаха групи за купуване на гласове

Задържаха групи за купуване на гласове

По материала работи: Златина Добрева
Задържаха крадец, обрал черква

В Северозападна България вече има задържани групи за купуване на гласове, съобщи служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов след церемонията по отбелязването на професионалния празник на пожарникарите пред паметника на Незнайния войн в столицата.
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров добави, че над 1000 са лицата с рисков профил, свързани с нарушения на изборния процес.
Според Бакалов е важно да се работи преди деня на изборите, за да се елиминират групите за купуване на гласове.
Служебният министър обаче е убеден, че само в България се купуват гласове.
„Аз съм го изследвал и се оказа, че даже и в Африка няма такова явление”, подчерта той, цитиран от "Фокус".
Лазаров пък разясни, че когато Бакалов е станал министър е бил направен анализ на лица, за които има данни, свързани с нарушения на изборния процес.
„В тази връзка са изведени над 1000 лица с рисков профил, които са изпратени на Областната дирекция на МВР с оглед предотвратяване на престъпна дейност от тяхна страна”, добави Лазаров.
Той беше категоричен, посочва dnes.bg, че целият ресурс на МВР ще работи по осигуряване нормалното функциониране на изборния процес.
"Всъщност тази процедура вече е в ход - печатницата на БНБ вече се охранява от нашите структури, функционират междуведомствените звена съвместно прокуратура, Министерство на вътрешните работи и ДАНС”, обясни главният секретар на МВР.

Коментари

Новини Варна