IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
18:29 | 15 септември 2014
Обновен: 06:13 | 14 април 2024

Роми след побоя в Розино: Стреляше се с калашник

Роми след побоя в Розино: Стреляше се с калашник

По материала работи: Юлиян Атанасов
Роми след побоя в Розино: Стреляше се с калашник

Георги Рогачев бе пребит от роми с лопати в карловското село Розино. Историята започва, след като в газстанцията в Розино колата си зареждат Николай Сребрев с прякор Чичото и неговия племеник. Заради неплатена сметка от газ за 20 лева избухва скандала между тях и собственика на обекта Георги Рогачев, пише dnes.bg. В спора за неплатената сметка се намесва и братът на Рогачев, който удря един от клиентите с юмрук. Самият Рогачев вади пушка и стреля във въздуха.
"В момента, когато чух изстрелите отидох нататък, видях, че Рогачев стреляше срещу нашите хора – срещу циганите”, твърди един от ромите пред Dnes.bg.
"С калашник беше, има ли право да стреля така?", казва друг свидетел на мелето.
Изплашените роми се нахвърлят върху Рогачев с лопати и тухли, за да му вземат оръжието. Така той изпада в безсъзнание. За мелето тук говориха кървавите следи около газстанцията.
"Жалко, че заради толкова дребна сума е била в основата на целия проблем и случай. Със собственика на бензиностанцията се познаваме отлично – той не е избухлив и съвсем нормално му е държанието в обществото", заяви кметът на Розино Димитър Петров.
Полицаите са иззели автомат, с който собственикът на обекта произвел изстрели във въздуха без да рани някого. При последвало претърсване в газстанцията са намерени и иззети и други огнестрелни оръжия и боеприпаси.
58-годишният Рогачев се скарал с роми заради 20 лева на газстанция. В момента той лежи в Университетската болница в Пловдив с опасност за живота. Двама са в ареста.

 

Коментари

Новини Варна