IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
07:38 | 3 октомври 2014
Обновен: 02:17 | 25 март 2024

Юрист: Няма нито един осъден за взривовете в последните 4 г.

Юрист: Няма нито един осъден за взривовете в последните 4 г.

По материала работи: Златина Добрева
Юрист: Няма нито един осъден за взривовете в последните 4 г.

Няма нито един осъден за взривовете във военни заводи в последните 4 години, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air юристът Гроздан Караджов като спомена инцидентите в Челопечене, Петолъчката, Казанлък и Костенец.
По думите му не е правилно да търсим конкретния виновник при последния взривен инцидент в Горни Лом. - „Трябва да има следствие. Не можем да се превърнем в поркурори и следователи едновременно. Правораздавателната система не е осъдила нито един досега, след взривове и отнети човешки живти няма нито един осъден,“ коментира Караджов. Той е категоричен, че е необходима реформа в съдебната система.
В подкрепа на думите си юристът посочи, че делото с падналия асансьор в „Майчин дом“ преди четири години все още е на първа инстанция.
„Има нещо генерално липсващо в нашата политическа система и това е липсата на справедливост“, коментира Грозданов и допълни, че показателно за това е големият брой жертви при различни инциденти.
„Няма спазване на законността, няма справедливост. Иначе инспекции са правени в завода в Горни Лом. Правени са предписания по 143 нарушения“, посочи юристът. Той коментира, че КОС е бил на проверка в завода в средата на септември и седмица по-късно е констатирано, че всичко е наред.
„Самата съдебна система е корумпирана“, коментира юристът. Грозданов е категоричен, че ако до година- две не се свика Велико Народно събрание за промяна на Конституцията, хората ще излязат на улицата и там ще вземат решението за тотална промяна на системата.
bgonair.bg

Коментари

Новини Варна