IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
08:20 | 9 ноември 2015
Обновен: 12:20 | 24 април 2024

Психолози влизат в сливенското 12-о училище след трагедията

Мъжът, извършил нападението, вчера е бил изписан от болницата и ще бъде поискана постоянна мярка за задържането му под стража

По материала работи: Борис Проданов
Психолози влизат в сливенското 12-о училище след трагедията

В Сливен психолози, експерти на Агенцията за закрила на детето, започват работа с педагозите и учениците в училището, където се бе извършено убийство.


На 6 ноември 28-годишният Димитър Иванов нападна с нож 15-годишна ученичка, психолог и свой връстник в двора на 12-о училище в Сливен, след което се простреля с газов пистолет. Момичето загина.


Председателят на ДАЗД Ева Жечева, обясни за БНР, че днес се очаква извънредна родителска среща, на която ще присъстват и експерти от агенцията.


Да се овладее паниката и стресът, който може да заплаши децата. Ще бъде разпоредена проверка по осигуряването на охраната на училището. Много важно е да се работи с органите за закрила като социални и образователни органи, каза Жечева. Мисля, че ще бъдат планирани адекватни действия, които ще ни помогнат да бъдем и по-адекватни на нуждите и потребностите на децата, добави тя.


Мъжът, извършил нападението, вчера е бил изписан от болницата и е бил задържан в следствения арест, съобщи за БТА говорителят на Окръжната прокуратура Руси Русев.


Наложена му е 72-часова мярка "задържане под стража". След изтичането й - в понеделник или вторник, ще бъде поискана постоянна мярка за задържане под стража, каза прокурорът.


Прокуратурата в Сливен му повдигна обвинения за предумишлено убийство и опит за убийство. Първото обвинение е за убийство с особена жестокост, а второто - за опит за убийство на повече от един човек.

Коментари

Новини Варна