IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
13:57 | 15 ноември 2015
Обновен: 12:21 | 24 април 2024

Епископ се ядоса на недобросъвестни шофьори

Днес е световен ден за почитане жертвите по пътищата

По материала работи: Борис Проданов
Епископ се ядоса на недобросъвестни шофьори

Глупостта пътува по шосетата на талази и няма спиране. Кой има право да прекъсва живота на други хора или да ги осакати.


Това заяви Тивериополският епископ Тихон в словото си, след като в храм-паметника “Св. Александър Невски” беше отслужена възпоменателна панихида в памет на жертвите от катастрофи, цитиран от БГНЕС.


Днес е световен ден за почитане жертвите по пътищата.


В отслужената панихида епископът спомена наред с жертвите по пътищата и загиналите от терористичните атаки в Париж и призова хората да се молят за пострадалите в катастрофи, както и за пострадалите във Франция, като заяви, че не бива в България да биват убивани по пътищата толкова хора, все едно има терористични актове.


“Бяхме силно напомнени колко нехайно се отнасяме към живота. Кои са тези, които решават, че могат да прекъсват чужди мечти”, попита той.


Тивериополският епископ беше категоричен, че е нехайство и на родителите да купуват на децата си толкова мощни машини, които невръстните им отрочета не могат да управляват и стават повод за собствената си смърт или за смъртта и на други хора.


“Владеенето на тези силни машини изисква преди всичко опит и разум по пътя”, категоричен беше той.


По думите на епископа всяка вечер като гледаме по новините за катастрофи си мислим че това засяга другите, а когато за нещастие засегне и тях, хората си мислят, че държавата е виновна, но държавата има закони за шофирането по пътищата, а хората са нехайни към създадените и установени правила. На панихидата присъстваха много хора, чиито близки са станали жертви по пътищата, както и много представители включително и ръководството на КАТ - Пътна полиция.

Коментари

Новини Варна