IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
12:08 | 22 ноември 2015
Обновен: 10:14 | 3 май 2024

Евакуиран хотел в Казанлък след сигнал за взривно устройство

Полицията е пристигнала на втората минута и помолила гостите да напуснат

По материала работи: Борис Проданов
Евакуиран хотел в Казанлък след сигнал за взривно устройство

Хотел в Казанлък беше евакуиран след подаден анонимен сигнал за поставено там взривно устройство. Проверката не установи наличието на бомба.


Освен хотелска част, към сградата има няколко заведения. Пет патрулни автомобила и полиция бяха опасали района около хотела, предаде БГНЕС.


Сигналът за взривно устройство се оказа фалшив. Малко повече от час, след като бяха евакуирани сградите, тревогата бе вдигната.


Анонимният сигнал за поставено взривно устройство в хотела бе подадено в 22,10 ч. на телефон 112. Един от гостите на хотела сподели, че полицията е действала абсолютно адекватно.


Полицията е пристигнала на втората минута и помолила гостите да напуснат хотела. След като се установи, че тревогата е фалшива, загражденията бяха вдигнати, а гостите на хотела се прибраха в стаите си. Заведенията работят.


Сигналът е подаден от анонимен младежки глас. От РУ – Казанлък, са предприети незабавни мерки за проверка. Извършен е щателен оглед, при който взривно устройство не е открито. Работата по случая продължава.

 

От МВР напомнят, че предаването на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога се квалифицира като престъпление, съгласно НК.


Всяка реакция на полицията, пожарната или Бърза помощ на неверен сигнал е свързана със значителен разход на обществени средства и отклоняване на служители от дейността им по охрана на обществения ред, защита на населението и оказване на медицинска помощ на нуждаещи се граждани.


При всеки подобен случай на извършителя ще бъде търсена пълна наказателна и административна отговорност.

 

novini.dir.bg

Коментари

Новини Варна