IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:25 | 8 декември 2015
Обновен: 02:03 | 14 май 2024

Прокуратурата иска отмяна на оправдателната присъда на Цветанов

ВКС ще се произнесе до месец

По материала работи: Деян Михайлов
Прокуратурата иска отмяна на оправдателната присъда на Цветанов

Прокуратурата поиска Върховният касационен съд да отмени оправдателната присъда на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за отказ да разпореди използването на специални разузнавателни средства.

Първоначално Цветанов беше осъден на четири години затвор от Софийския градски съд за това, че е отказал да разпореди назначаването на СРС-та срещу бившия началник на регионалното звено на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров. ВКС отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане от Софийския апелативен съд, който оправда бившия министър.

Върховните съдии ще произнесат решението си в едномесечен срок, предаде БТА.

Пред журналисти Цветанов коментира записите на разговори между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и бившия съдия от съда Румяна Ченалова като заяви, че е прекратил всякакви отношения с Янева и семейството й от момента, в който са били образувани делата срещу него.

Цветанов добави, че никога не е чувал от устата на Янева термини, каквито се споменават в записите.

Относно промените в Конституцията, които трябва да бъдат гласувани от Народното събрание утре, Цветанов заяви, че всичко ще зависи от това как ще подходят депутатите.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна