IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:26 | 8 декември 2015
Обновен: 01:59 | 14 май 2024

Русенка изгоря с 5 бона при ало измама

Мним лекар поискал парите за "сина й, обгорял при токов удар"

По материала работи: Деян Михайлов
Русенка изгоря с 5 бона при ало измама

Възрастна русенка е дала 5000 лева при телефонна измама и така става поредната жертва на престъпниците, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.

84-годишната жена сигнализирала вчера в полицията, че на 4 декември на телефона й се обадил мъж, който се представил за "д-р Петров".

Той обяснил, че синът й е обгорял при токов удар и трябва да му бъде направена операция във Варна, за която е необходимо да се платят 5000 лева.

Жената веднага отишла до близкия клон на банка и изтеглила парите. Преди това дала точния си адрес, за да дойде човек да ги вземе. Така в късния следобед неизвестен мъж позвънил на входната врата, тя отворила и без да разговарят предала сумата.

Малко по-късно по телефона отново се обадил "д-р Петров", като й казал, че имало грешка и не ставало дума за нейния син, след което затворил.

През последните няколко дни това е третият случай на телефонна измама. На 4 декември друга възрастна русенка даде около 9700 лева за "лечението на свой роднина", а два дни по-късно 86-годишна жена се раздели с 3000 лева за "купуване на медицински пластини".

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна