IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
13:49 | 11 декември 2015
Обновен: 13:05 | 24 април 2024

Нелегален цех за алкохол зареждал барове в Северна България

Митничари го разкриха тази нощ в Горна Оряховица

По материала работи: Деян Михайлов
Нелегален цех за алкохол зареждал барове в Северна България

Мобилни митнически групи разкриха работещ нелегален цех за алкохол в Горна Оряховица тази нощ .

Тази нощ митничари и полицаи от Велико Търново влизат в складово помещение в търговска база, където е изградена нелегална система за дестилация на спирт и производство на алкохолни напитки, съобщиха от Агенция "Митници".

Чрез смесване на спирт, глицерин, вода и съответната есенция са "забърквани" различни алкохолни напитки. На място са открити клипсирани и фолирани PVC-туби с различна вместимост, в които нелегалният алкохол е наливан и доставян до получателите му.

Нелегалното съоръжение е разкрито от мобилните митнически групи в работен процес. В помещението са открити складирани PVC-туби от 10, 30 и 60 л., пълни с нелегално произведен алкохол с вкус на гроздова ракия, кайсиева ракия, водка и уиски, готови за нелегална реализация.

Общото количество е 1240 литра алкохол с алкохолен градус 36 и 37 vol. Открити са и други 600 литра 95-градусов спирт в PVC-туби от 60 л туби, готов за нелегално производство на алкохолни напитки.

Работниците в нелегалния цех са разпитани. Според личните признания на собственика на съоръжението с нелегално произведените алкохолни напитки са зареждани заведения в Северна България. 

Откритият алкохол е задържан, нелегалното съоръжение е запечатано. Работата по случая продължава.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна