IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
16:25 | 16 декември 2015
Обновен: 12:27 | 24 април 2024

Мъж посипа бял прах в школо и изкрещя: Опасно е!

Районът е отцепен, а децата изведени през заден изход

По материала работи: Деян Михайлов
Мъж посипа бял прах в школо и изкрещя: Опасно е!

Входът на училище "Д-р Петър Берон" в центъра на Перник бе посипан с бял прах. Непознат мъж разпръснал веществото в сряда сутринта, изкрещял, че това е опасно и избягал. Сигнал за инцидента е подаден веднага на телефон 112.

Само две седмици преди това службите по сигурността и РЗИ в Перник бяха вдигнати на крак заради разсипан от писма в пощата бял прах. Сега историята се повторя.

"Действахме както и в пощата - като при случаи с опасни отрови. Районът е отцепен, изсипаното бяло вещество е прибрано и затворено в контейнери, теренът е обработен", каза пред "Стандарт" шефката на РЗИ д-р Антоанета Григорова.

Ръководството на училището е инструктирано децата да не минават през главния вход, а да бъдат изведени през заден изход от сградата.

Самото място на улицата е оградено и обозначено. Поставени са надписи хората да не минават оттам.

Събраният бял прах е изпратен в лабораторията за опасни отрови. Предприетите мерки за сигурност ще останат в сила докато не станат известни резултатите от изследването.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна