IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
10:37 | 31 декември 2015
Обновен: 12:28 | 24 април 2024

Ракията-убиец била пивка и приятна на вкус

Официално жертвите на отровния алкохол са петима

По материала работи: Борис Проданов
Ракията-убиец била пивка и приятна на вкус

“Ракията, с която ни черпи Тайфи беше много пивка. Приятна на вкус, влизаше леко-леко в гърлото. Накрая обаче се оказа, че това било ракия за моргата.“ Това разказа Медо Биков от Якоруда, един от натровените с метилов алкохол. В събота и неделя в малкото градче починаха четирима мъже. Още деветима бяха настанени в реанимация на благоевградската болница. Във вторник и един от тях почина. Така официално жертвите на отровния алкохол са петима.


Пет дни по-рано са починали още трима млади мъже, като сега хората смятат, че и те са били натровени от ракията менте. Част от пострадалите са били на гости на Биков в събота, когато той е колел прасето си. Други пък са празнували рожден ден. Общото, според прокуратурата, между двете компании е, че са консумирали алкохол, който са взели от Тайфи Мекльов. Той обясни пред съда, че туба от около 5 литра с ракията оставил в дърводелския му цех Юсуф Мемчев, който почина на 21 декември. Не е допускал, че съдържанието на тубата може да е отровно. Заради това дал част от количеството на Вайдин и Салих, починали след това, а другата част - на Медо.


“Бях обещал на Тайфи да му дам един заек за разплод. В петък, заедно с Мустафа му го отнесох в цеха. Той беше с приятел и се черпиха. Сипаха ни и на нас по една ракия. Много ми се услади. По нищо не личеше да е някаква отрова. Поисках му да ми даде останалото в тубата - около 2 литра, защото на другия ден щях да коля прасе“, разказа пред в. "24 часа" репортер Медо.

Коментари

Новини Варна