IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
13:38 | 10 септември 2016
Обновен: 06:42 | 18 май 2024

Мъж влиза за 3 месеца в затвора, шофирал без книжка

Провинението било извършено в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние

По материала работи: Слав Велев
Мъж влиза за 3 месеца в затвора, шофирал без книжка

36-годишен мъж ще лежи три месеца в затвора, защото бил хванат зад волана без шофьорска книжка. Случката се разиграла на 30 юни т.г. в Горна Оряховица. Емил Е. /36 г./ управлявал лек автомобил "Рено" без съответното свидетелство за управление на моторно превозно средство.

 

Провинението било извършено в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Затова мъжът се оказал подсъдим. Той обаче се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата. Районният съд е одобрил наказанието, като приел, че деянието е извършено виновно при форма на вината - пряк умисъл.

 

Още един водач получи условна присъда след споразумение за шофиране след употреба на алкохол. Петър П. /45 г./ се признал за виновен и е осъден за това, че на 28 юли т.г. в гр. Стражица управлявал лек автомобил "Фолксваген", с концентрация на алкохол в кръвта 1,60 на хиляда, установено по надлежния ред с химическа експертиза, след като е осъден със споразумение за същото престъпление.

 

Деянието е извършено виновно при форма на вината - пряк умисъл. Наложено му е наказание шест месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от 3 г. Същият е лишен и от право да управлява МПС за срок от 1 г. Споразуменията не подлежат на обжалване и имат последици на влезли в сила присъди, уточниха от държавното обвинение.

 

 

 

Коментари

Новини Варна