IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
18:18 | 15 септември 2016
Обновен: 12:23 | 25 април 2024

Фандъкова иска денонощно да пазят от бежанци в Овча купел

По материала работи: Борис Проданов
Фандъкова иска денонощно да пазят от бежанци в Овча купел

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска денонощно засилено полицейско присъствие в района на бежанския център в кв. "Овча купел". Това стана на среща в Столичната община с директора на СДВР старши комисар Младен Маринов, съобщиха от Общината.


Кметът Йорданка Фандъкова е поискала и постът на жандармерията, разположен в близост до центъра, да е денонощен.


"В района се разполагат три постоянни патрула, затова се договорихме с директора на СДВР старши комисар Младен Маринов и се очаква от живеещите в района, с които се срещнах днес", е казала кметът след срещата. Директорът на СДВР организира по три полицейски екипа около бежанските центрове, които са на територията на Столична община", е допълнила тя.


Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов е информирал столичния кмет, че във връзка със заявения от ВМРО протест на 16 септември в района на бежанския център в "Овча купел", СДВР предприема всички мерки за обезпечаване на сигурността на гражданите.


В района на бежанския център в кв. "Овча купел" до момента от Столичната община са монтирани камери за видеонаблюдение срещу центъра и в района на ЦДГ 72, както и е изградено ново улично осветление в района на жилищните сгради.

 

БТА

 

Още по темата: Полиция обгради бежански лагер в София

Коментари

Новини Варна