IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
08:34 | 18 септември 2016
Обновен: 10:04 | 20 април 2024

Побой в училище заради обида

Шестима тийнейджъри набиха 17-годишно момче в училищен двор, понеже ги нарекло “зайци”

По материала работи: Слав Велев
Побой в училище заради обида

Шестима тийнейджъри набиха 17-годишно момче в училищен двор, понеже ги нарекло “зайци”. От полицията съобщиха, че инцидентът е станал във втория учебен ден. В 10,10 ч на 16 септември в двора на Професионалната гимназия “Васил Левски” в Исперих 17-годишният Н. А. от село Китанчево, който през тази учебна година завършва училището, бил нападнат от шестима момчета. Поводът - нарекъл част от тях “зайци”, тъй като били новопостъпили в гимназията. 

 

Шестимата налагали момчето с ръце и крака по тялото и главата. След инцидента със счупен нос и контузни рани по тялото и главата Н. А. е настанен в разградската болница. Двама от нападателите са 15-годишни, трима са на по 16 г., а един е 17-годишен. В Бургас полицаи от Областната дирекция на МВР поискаха среща с фирми, които охраняват най-посещаваните дискотеки и нощни клубове в морския град. Причината - зачестилите сбивания на тийнейджъри и качването на инцидентите като “рекламни” клипове в социалните мрежи.

 

След момичешкия бой в София от 15 септември в социалните мрежи се завъртя и друго видео с бой на 3-ма младежи близо до бургаска дискотека. Записът е с лошо качество, но въпреки това става ясно как единият от младежите дава указания на приятеля си къде да удари другото момче. Чува се и звук от плесница. Бургаски сайт публикува и снимка на 17-годишния Мирослав Т., сочейки го като единия от биячите. Момчето, което участва в известна театрална формация, заяви пред “24 часа”, че не е замесено в инцидента. Най-вероятно е станала хулиганска проява на 11 септември, когато посещавана бургаска дискотека е закривала сезона. Мирослав е бил на партито, в профила му има и снимка, на която е с младеж, чието лице се вижда в клипа. Предполага се, че и затова е бил набеден.

 

В бургаската полиция не е подадена жалба, на този етап тя не работи по конкретния случай, но е взето решение за превантивни мерки и едната от тях е срещата с охранителните фирми, допълниха от полицията. 

 

Четете още  Жена, заклала съпруга си, обжалва 7-годишна присъда

 

 

Коментари

Новини Варна