IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
11:07 | 18 септември 2016
Обновен: 16:03 | 1 май 2024

Обвиниха в хулиганство общинския съветник, арестуван на футболен мач

Кирил Ваклинов бе арестуван по време на футболния мач между „Пирин” и гостите от „Ботев” – Пловдив

По материала работи: Слав Велев
Обвиниха в хулиганство общинския съветник, арестуван на футболен мач

Прокуратурата повдигна обвинение за хулиганство срещу общинския съветник в Благоевград – Кирил Ваклинов. То е за удар по полицай и нанесена лека телесна повреда при изпълнение на служебните му задължения. „Не се притеснявам от нищо, защото не съм удрял никой. Има много възможности за решаване на този спор, включително и извън съда”, коментира обвиняемият.

 

Кирил Ваклинов бе арестуван по време на футболния мач между „Пирин” и гостите от „Ботев” – Пловдив. Той остана зад решетките в продължение на 21 часа. „Спрямо мен бе демонстрирана сила от страна на полицията. Става дума за превишаване на права на полицейски служители”, твърди лидерът на Гражданско сдружение „ЕКИП”.

 

От полицията са категорични, че съветникът е ударил с юмрук неин служител. Инцидентът стана малко след 60-та минута на двубоя на градския стадион „Христо Ботев”, когато в агитката на домакините е запален голям хартиен плакат. От полицията казват, че полицаи веднага се опитали да го загасят, за да предпазят от наранявания зрителите и да спрат разрастването на огъня.

 

Според Ваклинов един от униформените се насочил към 12-годишния син на негов приятел и започнал да го дърпа и да се държи грубо с него. „Потърсих му обяснение с думите: „Остави детето, не се занимавай с глупости”. Тогава един от полицаите ме блъсна в гръб и паднах между седалките. Обърнах се да видя кой е и получих нова подсечка, след което ме изведоха с извити ръце от стадиона”, твърди Кирил Ваклинов. За случая бе уведомена Районна прокуратура-Благоевград. Образувано бе досъдебно производство.

 

Четете още Условна присъда за животновъд, пребил до смърт пастир

Коментари

Новини Варна