IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Крими
16:09 | 4 ноември 2016
Обновен: 03:37 | 24 април 2024

Възрастна пешеходка загина в Русе

Зараци инцидента се образува колона от автомобили, идващи от Дунав мост

По материала работи: Пламен Янков
Възрастна пешеходка загина в Русе

Възрастна пешеходка бе блъсната и убита от автомобил на русенския бул. "България, предаде "24 часа". Трагедията се разигра около 13 часа днес на платното, което е в посока София, срещу бензиностанция. Зад волана на колата, ударила пешеходката, е бил 20-годишен русенец.

 

На мястото липсва пешеходна пътека, а пресичащите прескачат мантинелите и на свой риск се провират през пътуващите в двете ленти возила от и към Дунав мост. Минути след удара, на мястото на инцидента пристигнал екип на Спешна помощ, който само констатирал смъртта на жената. Младия шофьор не беше на себе си от случилото се. Той твърди, че до инцидента се е стигнало, след като румънски шофьор му е пресякъл пътя. Заради това, водачът не е видял пресичащата платното жена. В противен случай, със сигурност е щял да избегне удара, коментира младежът. Самоличността на загиналата жена не бе известна до късния следобед.

 

Огледът на мястото на инцидента продължи с часове. Заради това, движението в района бе силно затруднено. Образува се и колона от автомобили идващи от Дунав мост. За пореден път трагедията се разигра във фатален в участък, където често пешеходци преминават независимо от факта, че пътят е международен и по него независимо от поставените знаци за ограничение на скоростта профучават леки и товарни автомобили. Хората споделят, че не ги е страх да прескачат мантинелите защото това е най-прекия път. Последният подобен тежък инцидент датира отпреди две години. Тогава румънски тир помете русенец.

 

Четете още Блъснаха 84-годишна пешеходка в "Младост"

Коментари

Новини Варна