IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
21:45 | 9 ноември 2016
Обновен: 13:03 | 24 април 2024

Двама българи бяха осъдени за убийство в Кипър

Очаква се те да станат и свидетели на обвинението срещу трети подсъдим за нейната смърт

По материала работи: Борис Проданов
Двама българи бяха осъдени за убийство в Кипър

Двама български граждани бяха осъдени в Кипър на 13 и 10 години затвор за убийството преди една година на живееща в Кипър молдавска гражданка.


Очаква се те да станат и свидетели на обвинението срещу трети подсъдим за нейната смърт, предаде БНР.

 

32-годишният Пламен Пелов бе осъден на 13 години затвор, а 31-годишият Даниел Славчев – на 10 години затвор от Наказателния съд в град Ларнака за жестокото убийство на 37-годишната молдавска гражданка Даниела Роска.

 

Случаят шокира обществеността на острова, когато жената бе намерена пребита до смърт в дома си в Ларнака на 1 ноември миналата година.

 

Двамата българи бяха признати за виновни по пет обвинения, включително убийство, заговор за извършване на престъпление, кражба чрез взлом.

 

Според събраните доказателства Пелов и Славчев са действали по нареждане на 26-годишния кипърски гражданин Панайотис Александру, който според следователите стои зад убийството на бившата му приятелка Даниела Роска.

 

Кипърецът е подозирал, че тя е замесена в кражба на 25 000 евро от дома на родителите му. Българите е трябвало да влязат в апартамента на жената и да вземат парите. Даниела обаче ги изненадва при опита им за грабеж.

 

В последвалата борба тя получава масивни травми от удари на главата й в пода. Починала е от задушаване часове след като нападателите са напуснали апартамента, като е намерена с ръце, завързани с връзки за обувки зад гърба й.

 

Участието на Пелов и Славчев в жестокото убийство бе разкрито чрез намирането на предмети, принадлежали на жертвата, дрехи, носени от двамата българи, със следи от ДНК, както и техните самопризнания.

 

Като смекчаващи вината обстоятелства адвокатите им изтъкнаха, че двамата българи не са били въоръжени и не са имали намерение да убиват Даниела Роска, а за Славчев бе посочено и косвено участие.

 

Пламен Пелов се очаква да бъде основен свидетел на обвинението, а Славчев - потенциален свидетел, срещу Панайотис Александру. Делото срещу него е насрочено за 25-и ноември.

 

Вижте още: Осъдиха криминално проявен, заплашил с убийство децата на бившата си

Коментари

Новини Варна