IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
21:39 | 10 ноември 2016
Обновен: 23:14 | 26 април 2024

Доживот за затворник, пробвал да удуши надзирател

Инцидентът е станал през август 2015 година в Плевен

По материала работи: Ставри Таргов
Доживот за затворник, пробвал да удуши надзирател


Великотърновският апелативен съд потвърди наказание „доживотен затвор” за лишен от свобода, извършил опит за убийство на надзирател, съобщават от съдебната институция. С решението бе изцяло потвърдена присъда, наложена от Окръжен съд – Плевен.

 

Подсъдимият Халил Х. от с. Лъвино, област Разград, е признат за виновен в това, че се е опитал да умъртви надзирател от Затвора в град Плевен, където е излежавал присъда. Престъплението е извършено на 4 август 2015 година. Мъжът е обвинен и в това, че е причинил лека телесна повреда на друг полицейски служител на същия ден.

 

Присъдата е „доживотен затвор“, която подсъдимият трябва да изтърпи при специален режим в затвор.
В мотивите към решението си, съставът е изложил подробни съображения защо приема за правилни изводите на първоинстанционния съд по отношение на фактическата обстановка, правната квалификация на деянията и определеното наказание, което подсъдимият следва да изтърпи.

 

При извършената проверка не са констатирани нарушения, които да водят до отмяна или изменение на присъдата на Окръжен съд Плевен.

 

Решението на ВТАС подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15-дневен срок.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна