IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
14:31 | 11 ноември 2016
Обновен: 01:09 | 6 май 2024

Разкриха лаборатория за синтетична дрога в Стара Загора

В ареста са жена и мъж, в дома им са намерени таблетки, колби, марихуана

По материала работи: Пламен Янков
Разкриха лаборатория за синтетична дрога в Стара Загора

Лаборатория за производство на синтетични наркотици е разкрита при спецопереция в Стара Загора. Иззети са множество различни по вид наркотични вещества, прекурсори и химически вещества, съобщиха от МВР, цитира dnes.bg.

 

Операцията е проведена във вторник по подаден сигнал за изградена инсталация за производство на наркотични вещества в жилище в града. При извършени на адреса процесуално-следствени действия са намерени: метамфетамин във вид на кристали с общо тегло около 50 грама; близо 100 грама метамфетамин; около 72 грама таблетки с надпис "Cirus“; приблизително 79 грама марихуана; около 900 грама червен фосфор на прах; фосфорна киселина и ацетон и др.

 

От помещението са иззети колби, фунии, маркучи с различна дължина, цедки, чашки и 3 стъкленици с остатък от кафяво смолисто вещество, което при тестване с полеви наркотест реагирало на метамфетамин.

 

Установено е, че жилището е собственост на 28-годишната жена от Стара Загора и 33-годишен мъж от Бургас - криминално проявен, осъждан и обявен за общодържавно издирване като подсъдим по наказателно дело.

 

Във Второ РПУ– Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление. Жената е задържана за срок до 24 часа, а на мъжа е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

 

Работата по доказване на цялостната  престъпната дейност на двамата продължава.

 

Четете още Апелативната прокуратура във Варна въвежда приемни дни за граждани

Коментари

Новини Варна