IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
10:57 | 15 ноември 2016
Обновен: 17:45 | 25 април 2024

Осъдиха условно гастербайтер за смърт на пътя

Русенският Окръжен съд наказа 30-годишния Юсеин М. с присъда от 2 години и 4 месеца, отложена за 4 г. изпитателен срок

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно гастербайтер за смърт на пътя

Гастарбайтер от Силистренско, който от 5 години живее в Германия, се размина с условна присъда, след причинена смърт на пътя. Русенският Окръжен съд наказа 30-годишния Юсеин М. с присъда от 2 години и 4 месеца, отложена за 4 г. изпитателен срок, предаде "24 часа". Делото по случая премина по реда на съкратено съдебно следствие, което доведе до намаляване на присъдата с 1/3. На 4 юли, около 6 часа сутринта, Юсеин М. се прибирал от Германия към родното си село Преславци с жена си и 5-годишното им дете. Той обаче заспал на волана на своята "Опел Астра", уморен от дългия път. Изведнъж колата му рязко влязла в лентата за насрещно движение и блъснала челно идващото отсреща "Мицубиши".

 

От жестокия удар мицубишито изхвърчало в храстите до крайпътната нива, а минути след катастрофата, 61-годишният му шофьорът Ангел А. починал. Жена му Мария била откарана в болницата със счупване на едната ръка, травми на гърдите и корема. 5-годишното дете на Юсеин е получило черепно-мозъчна травма. 31-годишната му жена и той са били с контузии на ръцете и краката. Съдът призна гастарбайтера за виновен по обвинението, че причинил смърт на един човек и средна телесна повреда на друг и го осъди на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода. След намаляване с 1/3 наказанието стана 2 години и 4 месеца, а изтърпяването му беше отложено за изпитателен срок от 4 години. Той бе лишен и от правото да управлява автомобил за 3 години. Юсеин ще трябва да плати и малко над 1000 лв. разноски по производството. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд. Беше променена мярката за неотклонение до влизането в сила на присъдата от парична гаранция в подписка. Така ще отпадне и забраната му да напуска страната.

 

Четете още Изправят пред съда мъж, отглеждал марихуана за близо 500 хил. лв.

 

Коментари

Новини Варна