IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
16:10 | 29 ноември 2016
Обновен: 10:14 | 24 април 2024

400 катастрофи в София само за ден заради снега

По данни на БАН снежната покривка в София е 20 сантиметра

По материала работи: Пламен Янков
400 катастрофи в София само за ден заради снега

От тази сутрин до 15.00 часа в София са станали 394 катастрофи, съобщиха от МВР, цитира nova.bg. Само при четири от произшествията има пострадали. За щастие, няма хора с опасност за живота.  

 

Три от произшествията са с участието на пешеходци, но само един от инцидентите е възникнал на пешеходна пътека. В повече от половината от случаите шофьорите са подписали двустранни протоколи.

 

От "Пътна полиция" призовават шофьорите да се движат със скорост, съобразена с метеорологичните  условия, да спазват дистанция и да се съобразяват с пътните знаци и указанията на контролните органи.

 

Апелът към пешеходците е да се движат с повишено внимание, да имат предвид, че при хлъзгавата пътна настилка, спирачният път на автомобилите е по-дълъг. По данни на БАН снежната покривка в София е 20 сантиметра. 

 

От Столична община съобщиха, че се обработват, както улиците, по които се движи градският транспорт, така и някои вътрешно-квартални улици и уточниха, че при необходимост ще бъдат затваряни пътни участъци за почистване.

 

По рано днес за почистване бе затворен участък бул. „Черни връх“ , бул.„Г. М. Димитров“ и бул.“Драган Цанков“, пътят за Алеко и Златните мостове. Движението в планината е разрешено само с вериги.

 

Четете още ГДБОП неутрализира група за трафик на хора в Швеция

Коментари

Новини Варна