IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
18:09 | 19 декември 2016
Обновен: 12:58 | 24 април 2024

19-годишен, убил жестоко пенсионерка, отива на съд

Младежът живеел заедно с баща си и баба си в селото, бил безработен

По материала работи: Борис Проданов
19-годишен, убил жестоко пенсионерка, отива на съд

Окръжна прокуратура - Враца внесе в съда обвинителен акт срещу 19-годишния Даниел Павлов, който преди няколко месеца уби жестоко възрастна жена в с. Малорад.


Младежът живеел заедно с баща си и баба си в селото. Бил безработен, поради което периодично се наемал да помага в стопанската дейност на различни домакинства.


Вечерта на 20 април той отишъл в дома на семейство, на което често помагал и оставал да нощува там. След вечеря всички легнали да спят, като Павлов бил настанен в отделна стая до входната врата.


Поради минал конфликт с възрастна 87-годишна жена от селото, той решил да отиде в дома й „да я набие, затова дето му отровила кучето“. Около полунощ Павлов напуснал къщата без да събуди обитателите.


Като стигнал до дома на Цветана Петрова, Даниел първо спрял тока от електрическото табло, след което разбил вратата и влязъл вътре. Той заварил събудената от шума жена, която се опитвала да стане от леглото и се нахвърлил върху нея с юмруци. Привеждайки я в безпомощно състояние, младежът притиснал парче плат върху устата й и натискал с коляно гръдния кош, докато тя престанала да показва признаци на живот.


След като оставил безжизненото тяло на възрастната жена, той опитал да намери пари и други ценности, включително и под дюшека на леглото, воден от спомена от влизането си в този дом преди години с цел кражба.


След като не открил нищо ценно обаче, се върнал в къщата на семейството и си легнал.


Сутринта на следващия ден във ВиК Бяла Слатина бил получен сигнал за непрекъснат теч на вода в дома на пострадалата и на място бил изпратен екип. Служителите открили трупа на жената, видели разхвърляните вещи във всички помещения и извикали полиция.


Павлов почти веднага попаднал под подозрението на разследващите, които го извикали за разпит, но той успял да избяга и едва няколко часа по-късно бил намерен.


Непосредствено след задържането му той признал, подробно обяснявайки как е извършил убийството и оправдавайки се с трайно влошените отношения между двамата. Няколко седмици по-късно обаче той се отказал от първоначалните показания и отрекъл участието си в престъплението.


Въпреки това, по време на разследването с разпити на свидетели и множество експертизи съпричастността му към престъплението е доказана. Само съдебно-биологичната е установила кръв от жертвата върху дрехите на извършителя.


Понастоящем Даниел Павлов е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои Окръжният съд във Враца да насрочи първото заседание по делото.

 

Още по темата: Бой до смърт… 20-годишен убил баба Цветана в Малорад

Коментари

Новини Варна