IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:18 | 7 декември 2016
Обновен: 20:18 | 6 май 2024

Задържаха четирима, откраднали автомобил

Трима от тях са непълнолетни

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха четирима, откраднали автомобил

Служители на ОД МВР – Варна и ОД МВР – Шумен за часове намериха откраднат „Опел“. Четиримата извършителите на деянието, трима от които непълнолетни, са установени и задържани. На 06 декември, около 08:00 ч. е съобщено, че „Опел“ с временни регистрационни табели, е откраднат от с. Белоградец, общ. Ветрино. Автомобилът е бил паркиран пред заведение в селото - отключен и с контактен ключ на таблото. След получаване на сигнала  незабавно са започнати оперативно-издирвателни мероприятия, при които са прегледани видеозаписи от камери в с. Белоградец и обект в съседно село. Записите са съпоставени и чрез тях са установени точният час на извършването на деянието, броят на извършителите, както и отличителни белези на два автомобила, с които са се придвижвали.

 

В резултат на взаимодействие с ОДМВР – Шумен в ранния следобяд на 06 декември автомобилът е намерен укрит в гаража на частен дом в с. Пет могили, общ. Н. Козлево, обл. Шумен, собственост на Н. С, на 21 г. Задържани са и другите три лица, съпричастни към деянието – непълнолетни младежи – един на 17 г. и двама на по 16 г. от същото село. На мястото е извършен оглед и след приключване на следствените действия лекия автомобил е върнат на собственика му във видимо добро техническо състояние. По случая е образувано досъдебно производство, работата продължава, съобщиха от пресслужбата на полицията. 

Коментари

Новини Варна