IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
21:08 | 6 ноември 2014
Обновен: 22:52 | 20 април 2024

Горбачов застана твърдо зад Путин

Ще го брани от Меркел в Берлин

По материала работи: Ставри Таргов
Горбачов застана твърдо зад Путин

Последният съветски лидер Михаил Горбачов ще защитава позицията на руския президент Владимир Путин по украинската криза и ще разкритикува американската намеса, когато се срещне с канцлерката на Германия Ангела Меркел по време на церемониите по повод 25-тата годишнина от падането на Берлинската стена, предаде Франс прес.

"Ще защитавам твърдо Русия и президента на Русия Владимир Путин по време на политическия форум, който ще се състои в неделя в Берлин", каза Горбачов.

"Напълно съм убеден, че Путин защитава днес повече от който и да е интересите на Русия. Има разбира се в неговата политика неща, които могат да се критикуват, но не искам да го правя и не искам някои друг да отправя такива критики", добави бившият съветски президент.

По думите му Русия е създала след разпадането на СССР нови връзки и нови структури на сътрудничество.

"Всичко вървеше на добре, но това не се нравеше на всички в САЩ. САЩ имат други планове. Трябва им друг контекст, който да позволи да не намесват навсякъде. Дали тази намеса е добра или лоша, това тях не ги интересува. Това, което ги интересува, е те да могат да се месят", каза лауреатът на Нобеловата награда за мир.

Според Горбачов проблемът с Украйна е само претекст, използван от САЩ да се меси в делата на другите страни, съобщава Dnes.bg.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна