IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
22:03 | 6 ноември 2014
Обновен: 09:50 | 21 април 2024

Лъснаха нови 35 свещеници-педофили в Чикаго

Похотливците злоупотребявали сексуално с деца

По материала работи: Ставри Таргов
Лъснаха нови 35 свещеници-педофили в Чикаго

Епархията на Чикаго даде гласност днес на материали за още около 35 местни свещеници, извършвали сексуални злоупотреби с деца. Така чикагският кардинал Френсис Джордж изпълнява обещанието си да стори това, преди да се оттегли в пенсия, предаде Асошиейтед прес.

Преди няколко месеца се появиха скандални материали, разкриващи, че настоятелството на епархията години наред е прикривало сексуални злоупотреби с деца от свещеници.

"Ние не можем да променим миналото, но се надяваме да възстановим доверието чрез честен и открит диалог", каза кардинал Джордж, като допълни, че сексуалната злоупотреба с деца е престъпление и грях.

През януари епархията разкри имената на 30 похотливи свещеници, като част от споразумение със съдебните власти, и публикува материали за деянията им на своя интернет сайт. Сега към тях се добавят още 35 имена с данни за техните педофилски деяния, съобщи Dnes.bg.

Черно море

Коментари

Новини Варна