IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
19:47 | 23 ноември 2014
Обновен: 20:02 | 17 април 2024

Германия не вижда Украйна в ЕС и НАТО

Сега няма особен смисъл да се спекулира за членство на Украйна в ЕС, смята немският външен министър.

По материала работи: Деян Михайлов
Германия не вижда Украйна в ЕС и НАТО

Виждам партньорски отношения на Украйна с НАТО, но не членство, заяви германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер в интервю за списание "Шпигел", съобщава Днесбг.

Според Щанмайер също така е нереалистично да се говори за присъединяване на Украйна към Европейския съюз в близко бъдеще. По думите му икономическата и политическата модернизация на страната е "проект за няколко поколения".

Затова сега няма особен смисъл да се спекулира за членство на Украйна в ЕС, каза Щайнмайер и призова украинските власти да предприемат необходимите реформи.

Повече от 20 години след независимостта хората в Украйна заслужиха тяхното правителство най-накрая да започне решителна борба с корупцията и лошото управление и наистина да предприеме основни реформ", заяви той.

Министърът предупреди да не се прекъсва диалога с Русия и да се избягва ненужно изостряне на отношенията с нея.Словесната изостреност достигна опасно ниво по време на срещата на върха на Г-20 и след това, каза Щайнмайер.

 

Коментари

Новини Варна