IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
16:28 | 24 ноември 2014
Обновен: 18:22 | 17 април 2024

Изпратиха пликове с отрова на двама чешки министри

Получатели били министрите на финансите и на вътрешните работи

По материала работи: Лиляна Трънкова
Финансовият министър Андрей Бабиш

Двама чешки министри получиха пликове с отрова за една седмица.
В чешкото министерство на финансите в четвъртък е получен пощенски плик с отрова, адресиран до министъра Андрей Бабиш, съобщи чешки представител, цитиран от Асошиейтед прес.
Анализите на подозрителния плик показаха "смъртоносно количество опасна отрова", каза говорителят на Националния институт за ядрена, химическа и биологична защита Радек Покорник, като отказа да съобщи подробности.
Във вторник плик с отрова беше изпратен до министъра на вътрешните работи Милан Хованец. Изследването е показало, че то съдържа опасно за живота количество материал, подобен на цианид.
И двата плика са били прихванати, преди да навредят на някого.
Покорник отбеляза, че предишната седмица е бил получен подозрителен плик до президентската канцелария, но в него нямало отрова.
Засега не е ясно защо са избрани точно тези двама министри, но според Хованец причина може да са мерките на правителството срещу незаконните лекарства или помощта, която то оказва на кюрдските сили в борбата им срещу джихадистите от "Ислямска държава" в Ирак.
През септември подозрителни писма са били получени в чешкото външно министерство, в правителствената и в президентската канцелария, но те не съдържали отрова.

 

Коментари

Новини Варна