ЕК създава център за качеството на храните

Звеното ще изготвя бюлетини, интерактивни карти, бази данни

ЕК създава център за качеството на храните

ЕК създава център за знания за повишаване на качеството на храните и засилване на борбата срещу измамите с храни. Центърът ще представлява мрежа от експерти на Комисията и външни експерти, която ще подкрепя институциите, определящи политиката на ЕС и националните органи. Той ще осигурява достъп и обмен на информация, свързани с измамите и качеството на храните. В съобщението от ЕК се посочва, че съмненията за измами намаляват доверието на потребителите и вредят на цялата верига. Последните случаи на нарушения включват маслиново масло, вино, мед, риба, млечни продукти, месо и птици.

 

Новият център ще бъде открит в Страсбург от комисаря по въпросите на образованието, културата, младежта и спорта, който отговаря за Съвместния изследователски център Тибор Наврачич. Звеното ще изготвя бюлетини, интерактивни карти, бази данни и редовни доклади и ще предоставя тази информация на обществеността. То ще бъде изцяло финансирано от Европейската комисия, като размерът на различните експертни групи ще зависи от предмета на дейността им.

http://agrozona.bg

 

Четете още: Изнесли сме 62 млн. литра вино през 2017 г.

Новини

Коментари

Свят
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата