IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
09:58 | 24 март 2018
Обновен: 20:37 | 30 април 2024

Сблъсъци между демонстранти и полиция в Барселона

Недоволството е породено от решение на испанския съд

По материала работи: Слав Велев
Сблъсъци между демонстранти и полиция в Барселона

Сблъсъци между каталунската полиция и участници в протестни акции избухнаха снощи в Барселона. Недоволството на хората е породено  от решения на испанския съд, съобщи местният вестник "Мундо".

 

По негова информация демонстрацията започнала около 19 ч местно време след произнесените от върховния съд решения по "сепаратисткия процес". Върховният съд на страната реши да издаде международни заповеди за арест на Карлес Пучдемон и още петима активисти за независимост на Каталуния.

 

По данни на вестника в нея са се включили около 2000 души, които искат да бъдат освободени задържаните под стража регионални политици. Според полицията броят на събралите се е достигнал до около 10 000 човека.

 

Редица демонстранти опитали да пробият полицейските кордони недалеч от сградата на регионалното правителство на Каталуния. Това довело до сблъсъци между протестиращите и полицията. Медицинските служби съобщиха, че са оказали помощ на 24 участници в демонстрацията.

Някои от събралите се в знак на протест горили снимки на испанския крал Фелипе Шести.

 

Демонстрации имаше и в други градове в автономния регион.

 

dariknews.bg

Четете още:  

Коментари

Новини Варна