IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
10:55 | 16 декември 2014
Обновен: 09:56 | 21 април 2024

Гръцки острови струват колкото апартамент в Лондон

"Индипендънт" пише за предлаганите за продан три безлюдни острова

По материала работи: Златина Добрева
Гръцки острови струват колкото апартамент в Лондон

"Гръцки острови струват колкото един апартамент в Лондон", пише британският в. "Индипендънт" в своя публикация, цитирана от гръцкото електронно издание нюз.ин.
„Писнаха ли ви студът във Великобритания и скочилите до рекордни нива цени на недвижимите имоти? Защо тогава да не полежите на слънце и да не си натопите краката в синьото море по плажовете на собствения ви гръцки остров? Това е възможно, тъй като над двайсет гръцки острова се предлагат за продан, при това на фантастични цени, струващи колкото един лондонски апартамент, а британците могат да си го позволят“.
С тези думи британският вестник започва своя статия, посветена на предлаганите за продажба гръцки острови, определяйки покупката на един такъв остров в страната като идеален шанс за инвестиции.
В публикацията се визират три безлюдни гръцки острова - "Малкия Лесбос" в Егейско море, предлаган за 800 000 евро, Атокос - в Йонийско море - за 45 млн. евро и Агиос Атанасиос в Коринтския залив, за 1,6 млн. евро.
Отбелязва се, че само за последните пет години цените на недвижимости в Гърция са паднали с 30 на сто. Вестникът пише, цитиран от БТА и днес.бг, че доходите на гърците са намалели и че за това те са започнали да продават толкова изгодно имотите си.

Коментари

Новини Варна