IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
19:56 | 16 декември 2014
Обновен: 22:00 | 25 април 2024

Лукашенко срещу Гандалф на изборите в Беларус

Президентът Александър Лукашенко необезпокоявано ръководи Беларус 20 години

По материала работи: Юлиян Атанасов
Лукашенко срещу Гандалф на изборите в Беларус


Президентът Александър Лукашенко необезпокоявано ръководи Беларус 20 години, но на изборите догодина му предстои да се изправи пред страховит противник – магьосникът от "Властелина на пръстените" и "Хобит" Гандалф.
"Гандалф президент!" е мотото на онлайн кампанията на опозицията, която вече е подкрепена от повече от 50 000 души. Организаторите знаят, че известният магьосник от романите на Толкин не е подходящ за кандидат за президент, за това търсят местен кандидат с подобни на неговите качества като мъдрост и лидерство.
Избрахме Гандалф за подходящ характер, тъй като е добър съветник и приятел на хобитите, които са като беларусите", казват авторите на идеята.
Идеята за Гандалф наподобява на неуспешната кампания на Дарт Вейдър в Украйна. Предишните кандидати Андрей Саникау и Александър Милинкевич бяха изправени пред арест, преследване и задържане, защото се опълчиха на дългогодишния лидер.
Президентът Лукашенко е близък съюзник на Русия, което не е пропуснато от организаторите. Те остроумно отбелязват, че основната задача на Гандалф ще бъде да се "изправи срещу Мордор, който се намира някъде близо до Москва".

 

Коментари

Новини Варна