IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
15:23 | 16 януари 2015
Обновен: 17:27 | 21 април 2024

Мъж държи заложници във френска поща

Самоличността му е известна на полицията, водят се преговори

По материала работи: Златина Добрева
Мъж държи заложници във френска поща

Въоръжен мъж е взел заложници в пощенски клон близо до Париж, съобщи Франс прес, позовавайки се на полицията. Според френска телевизия заложниците са 7-8 души, предаде ТАСС.
Мъжът твърди, че е въоръжен с автомат "Калашников", пистолет и гранати.
Засега не е установено случаят да има връзка с ислямистките атентати във френската столица миналата седмица, съобщиха полицейски източници, цитирани от Франс прес.
Полицията води преговори с похитителя.
Хеликоптер на спасителните служби прелита над района.
Полицията е отцепила широк периметър около мястото.
По информация на медиите самоличността на мъжът е известна, той е бил привличан под отговорност за дребно хулиганство. Името му обаче не се съобщава.
Серия от терористични актове бяха извършени във Франция от 7 до 9 януари. Загинаха 17 души. На 7 януари братята Шериф и Саид Куаши нахлуха в редакцията на сатиричното издание „Шарли ебдо“ и убиха 12 души. Те бяха ликвидирани два дни по-късно при операция на спецслужбите.
На 9 януари в хранителен магазин в Париж Амеди Кулибали взе над 20 заложници и уби 4 от тях. Той поиска от полицията да спре преследването на братята Куаши. При щурма на магазина от полицията Кулибали беше убит. Ден по-рано той застреля полицайка в предградие на Париж, припомня dnes.bg.

Коментари

Новини Варна